Crypto

Ik investeer in beperkte mate in crypto’s. De aankoop doe ik via Bitvavo waarna ik de crypto’s overhevel naar een wallet bij Celsius Network waar ik 3-10% rente krijg op de crypto’s. Momenteel heb ik Ripple (XRP) en Bitcoin(BTC).

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse digitale valuta exchange opgericht in 2018. Bitvavo heeft  een gebruiksvriendelijke interface om cryptocurrency te kopen. Je kan hier vele soorten digitale valuta’s kopen en weer verkopen of versturen naar een wallet. Bitvavo rekent de lage handelskosten.

Celsius Network

Celsius Network is een Fintech bedrijf in de blockchain wereld, in 2017 opgericht door Alex Mashinsky. Alex is onder andere een van de uitvinders van VOIP, een internet technologie welke ervoor heeft gezorgd dat wij inmiddels met z’n allen wereldwijd gratis naar elkaar kunnen bellen.
Alex legt het zelf als volgt uit: “Waar de banken 80% van hun winst uitkeren aan hun aandeelhouders en een heel klein percentage rente geven aan hun klanten, keert Celsius 80% van alle winst uit aan hun gebruikers”.
Hierdoor kan Celsius rentes vergoeden van 3% tot zelfs 10%. Dit verschilt per type crypto.
Ze hebben in hun korte bestaan al meer dan 2 miljard dollar aan leningen verstrekt. Bij Celsius kun je diverse crypto lenen en uitlenen, waaronder Bitcoin en Ripple maar ook via stablecoins, welke over het algemeen een rente van boven de 8% (op jaarbasis) geven.
De uitbetaling van de rente is wekelijks en zie je elke maandag terug in de app en via e-mail.

Nexo

Nexo is een bedrijf dat onderdeel is van een groep Fintech bedrijven die al meer dan 10 jaar operationeel is en reeds miljoenen klanten heeft.
Bij Nexo kun je zowel lenen als uitlenen, en stortingen kun je zowel in crypto als in euro’s doen. Je stortingen kun je op elk gewenst moment weer opnemen en overboeken naar je bankrekening.
Ik gebruik Nexo vooralsnog alleen om euro’s te stallen tegen 8% rente. De rente wordt dagelijks bijgeschreven.

Reacties zijn gesloten.